نکاتی در مورد کبد:
برای حفظ سلامتی کبد از مولدات سودا
مثل بادمجان (مخصوصاً سرخ شده آن) و نیز غذاهای بسیار گرم و محرک و
پرانرژی مثل چربیها، سرخ کردهها و مواد رنگی مثل انواع نوشابههای رنگ
دار باید پرهیز شود.مشروبات الکلی خود یکی از مضرترین نوشابهها برای کبد
است.
ریشه کاسنی برای انواع دردهای کبدی مفید است و در مزاجهای گرم سکنجبین مفید می باشد.
در مزاجهای سرد، داروهای گرم و عسل و در مزاجهای گرم، سکنجبین و تخم ترشک و آب انار مفید است.
برای رفع انواع ورمها، بوره ارمنی را
با بابونه آمیخته، در آب جوش حل نموده و ضماد شود. شربت هلیله، شربت گل
سرخ، شربت گل بنفشه برای پاکسازی بدن از املاح و جرم اضافی بسیار نافع است
(مثل املاح صفراوی).
چاقی گوشتی از آثار گرمی و تری کبد است.
چاقی با چربی زیاد از آثار سردی و تری کبد است.
لاغری مفرط از آثار گرمی کبد است.
پیدایش برجستگیهای عروق از آثار گرمی کبد است.
پوشیدگی عروق از آثار سردی کبد است.
تیرگی پوست و بدن از آثار سردی و خشکی کبد است.
کسانی که میخواهند طحال سالمی داشته باشند باید از مولدات سودا پرهیز نمایند.
برای درمان ورم طحال روزانه 5 گرم مغز
ناخنک، 5 گرم افسنطین را جوشانده، صبح و عصر میل شود. در گرم فرجان آب
کاسنی یا عرق آن رزوی سه استکان میل شود. و یا بادیان و شکر (10 گرم
بادیان در 20 گرم شکر) مصرف شود.
محمد زکریای رازی: (انجیر را شب در سرکه خیس کرده هر روز صبح 7 عدد ناشتا میل شود).
مزاج ها